Mladí lidé si mohou koupit jízdenku na pět nebo 10 měsíců

Ode dneška si mladí cestující mohou v Praze koupit jízdenku hromadné dopravy nově na pět nebo deset měsíců. Pětiměsíční jízdenka má volitelný začátek platnosti v průběhu celého roku, desetiměsíční má omezený začátek platnosti od 15. srpna do 1. listopadu. Obě lze zakoupit až 60 dní před začátkem data platnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaj

Tramvaj | Foto: Tomáš Adamec

Novinky v městské hromadné dopravě se týkají také seniorů. Ti, kterým už bylo sedmdesát let, mohou cestovat zdarma vlakem na území hlavního města. Má to ale podmínku: musí si na Opencard nahrát doklad Senior + 70 za poplatek 20 korun. Doklad bude platný čtyři roky.

Pokud senioři nad 70 let nejezdí vlakem, mohou i nadále cestovat zdarma v ostatních dopravních prostředcích a prokazovat se občanským průkazem nebo identifikační průkazkou Pražské integrované dopravy.

Klára Bílá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme