Pákistán ničí největší záplavy v historii

Pákistán se potýká s nejhoršími záplavami v historii státu. Na severozápadě země už rozvoděné řeky vyplavily desítky vesnic, počet mrtvých přesáhl 430. Informuje o tom pákistánská televize GEO TV.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy v Pákistánu

Záplavy v Pákistánu | Zdroj: ČTK

Úřady odhadují, že živelní katastrofa přímo zasáhla více než milión lidí. Na řadu míst se ale zatím záchranáři ani státní úředníci ještě vůbec nedostali. Od světa je odříznutý i dvoumiliónový Pešávar, který je centrem severozápadního Pákistánu.

Chudým vesničanům berou sesuvy půdy a velká voda hliněné domy a také celou obživu. Ničí pole, na kterých pracují, a zabíjí stáda hospodářských zvířat. Zasažený není jen hornatý severozápad, ale také jindy vyprahlá pouštní provincie Balúčistán v západní části Pákistánu.

Zkázu způsobily nezvykle silné přívalové deště. Záchranáři si stěžují, že nemají potřebné vybavení. Katastrofa už také zasahuje do politiky. Islamistická opozice tvrdí, že vláda pro postižené Pákistánce nic nedělá. Sama náboženská koalice prý ale dá k dispozici všechny dostupné prostředky.

Igor Maňour, Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme