Pravidla pro získání řidičského průkazu se zřejmě zpřísní

Získat řidičský průkaz bude asi těžší než dosud. Podle České televize ministerstvo dopravy dalo meziresortní expertní komisi za úkol připravit reformu vzdělávání budoucích řidičů. Slibuje si do toho snížení počtu dopravních nehod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

řidičský průkaz

řidičský průkaz | Foto: Alena Palečková

V autoškolách by se nově nemusela v takové míře učit a zkoušet otázka údržby vozu, více času by se naopak mělo věnovat ovládání vozu a praktickým jízdám.

Uvažuje se i o řidičském průkazu takzvaně na zkoušku, kdy by řidič ve zkušební době mohl při závažném a opakovaném porušení předpisů o doklad úplně přijít. Změnit by se měl i systém zkušebních komisařů.

Předseda Asociace autoškol Ondřej Horázný se zpřísnění pravidel pro autoškoly nebrání. „Určitě by bylo potřeba systém změnit, zrušit povinné hodiny a zejména se soustředit na to, kdo, kde a jakým způsobem bude provádět zkoušky,“ řekl v České televizi.

Novela zákona, která by upravila pravidla pro autoškoly, by měla platit od příštího roku.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme