Kvůli stávce dopravců rozváží v Řecku benzín a naftu armáda

Řecká armáda rozváží do čerpacích stanic pohonné hmoty. Tamní dopravci už týden stávkují proti liberalizaci jejich odvětví. Dosavadní jednání s vládou zatím k ničemu nevedla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fronta před čerpací stanicí v Aténách

Fronta před čerpací stanicí v Aténách | Zdroj: ČTK

Distribuce benzínu a nafty ve dvou největších řeckých městech, v Athénách a Soluni, se díky pomoci armády zlepšila a čerpací stanice se znovu otevřely. Nedostatek pohonných hmot ale nadále trápí sever Řecka a některé ostrovy, tedy vyhlášené turistické oblasti.

Asociace podnikatelů v cestovních ruchu SETE vydala prohlášení, podle kterého se země řítí do katastrofy. Nedostatek pohonných hmot ve špičce turistické sezony je fatální.

Už před stávkou majitelů kamionů a cisteren klesly příjmy z turistiky o 10 až 12 procent. Každé procento přitom znamená ztrátu dvou set milionů eur a jednoho tisíce pracovních míst, upozorňuje asociace.

Martin Dorazín, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme