Česká škola bez hranic chce do rejstříku škol

O České škole bez hranic někteří mluví jako o škole neškole. Zajišťuje ale výuku češtiny v zahraničí pro děti od 18 měsíců do 15 let, které vyrůstají ve vícejazyčném prostředí, například ve smíšeném manželství. Poboček v Evropě je hned několik a smyslem školy bez hranic je, aby si děti zachovaly českou identitu v zahraničí a přispěly ke vzájemnému porozumění mezi národy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápis (ilustrační foto)

Zápis (ilustrační foto) | Foto: petrkova.olomouc.indos.cz

Zakladatelka školy Lucie Boucher Radiožurnálu prozradila, že chce Českou školu bez hranic zařadit do školského systému České republiky.

„Tak, aby děti, které u nás studují, mohly získat platný certifikát nebo vysvědčení, které by platilo i v České republice,“ řekla Lucie Boucher.

Doklad by podle ní měl mít stejnou platnost, jako kdyby děti chodily do české školy.

„Náš systém se trochu podobá výuce v evropských školách. Rádi bychom tedy, aby naše školy byly zařazeny do školského rejstříku, a proto se setkáváme se zástupci ministerstev,“ doplnila Lucie Boucher.

Klára Bílá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme