Filmový festival v Písku nabídne české novinky i světovou klasiku

Do druhé poloviny se přehoupl Filmový festival Nad řekou, který pokračuje v jihočeském Písku. Letošní druhý ročník je inspirovaný obdobím Belle Epoque, tedy obdobím konce 19. a začátku 20. století, dobou technických vymožeností, vynálezů a kulturně ekonomického rozkvětu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Písek

Písek | Foto: Jan Rosenauer

Diváky čekají filmové lahůdky, jako třeba Fantomas z roku 1913, nebo český film Juraje Herze Petrolejové lampy. Ve volné návaznosti na sekci polského kina morálního neklidu se dočká zvláštního uvedení i snímek Andrzeje Wajdy Katyň.

Festival Nad řekou ozdobí svou přítomností herečka Hana Maciuchová a režisér Ivan Vojnár, který bude s návštěvníky besedovat o svém filmu Cinematerapie.

Od filmového maratonu si můžete odpočinout večer v altánu v Palackého sadech na koncertě Ivana Hlase, nebo na taneční afterparty na městském ostrově.

Igor Maňour, Pavla Kuchtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme