Pokračuje proces se zločineckou skupinou z bývalého SSSR

V budově vrchního soudu v Praze bude za mimořádných bezpečnostních opatření pokračovat hlavní líčení v případu údajné zločinecké skupiny Andranika Soghojana. Ten je označován za vora v zakoně, tedy mafiánského bosse ze zemí bývalého Sovětského svazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrchní soud a Vrchní státní zastupitelství v Praze

Vrchní soud a Vrchní státní zastupitelství v Praze | Foto: Marián Vojtek

Spolu se Soghojanem stane před soudem dalších pět mužů. Obžaloba šestici viní ze zorganizování, pokusu a přípravy několika vražd.

Skupina se měla domluvit na likvidaci arménského podnikatele. Najali si k tomu vraha, ten se ale dvakrát zmýlil. Omylem usmrtil řidiče společnosti Sazka a v centru Prahy těžce pobodal dalšího muže.

Obžalovaní teď vinu popírají, sami sebe označují spíš za kapsáře. Kromě jednoho z nich ale vypovídat před soudem zatím nechtějí. Všem hrozí až výjimečné tresty.

Vor v zakoně znamená zloděj podle práva. Je to mafiánský šéf, který musí dodržovat speciální kodex. Ten mu mimo jiné zakazuje pracovat a mít rodinu.

Igor Maňour, Martin Drtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme