Oprava historické Machoňovy pasáže v Pardubicích je předražená o 50 milionů

Oprava historické Machoňovy Pasáže v Pardubicích vzbuzuje podezření. Vyhlášená soutěž je v hodnotě 180 milionů korun, projektant ale spočítal cenu jen na 128 milionů. Zakázka je tedy předražená o víc než 50 milionů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Machoňova pasáž v Pardubicích

Machoňova pasáž v Pardubicích | Foto: www.archiweb.cz

“Přijde mu ti nevysvětlitelné. Na to není co říct,“ říká šokovaná náměstkyně primátora Štěpánka Fraňková. Dnes bude chtít po zástupcích městského rozvojového fondu vysvětlení.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podezřelou zakázku na opravu pasáže v Pardubicích se zajímala redaktorka Drahomíra Bačkorová

Padesátimilionový rozdíl připadá podivný i samotnému projektantovy opravy pasáže, architektovi Miroslavu Petráňovi. „Vyvěšená částka mě překvapila,“ poznamenal.

Kupodivu stejně překvapení jsou i někteří členové představenstva městského rozvojového fondu, mezi nimi i Jindřich Tauber.

„To by mě taky zajímalo, jak je to možné. Takovou cenu jsme na představenstvu v životě neprojednávali, jak ředitel, tak předseda představenstva to budou muset vysvětlit,“ uvedl Tauber.

Ředitel městského rozvojového fondu Aleš Kopecký je na dovolené. Předseda představenstva Milan Tichý zase nezvedá mobilní telefon. Oba ale dnes budou muset předraženou zakázku vysvětlit radním. Budou určitě čelit podezření, zda oněch 50 milionů není úplatek.

“Proto nevylučuji, že může i hrozit odvolání některých členů,“ dodala před dnešním jednáním náměstkyně primátora Štěpánka Fraňková.

Martin Hromádka, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme