Meteorologové varují před kroupami a přívalovými dešti

Spalující slunce na vymeteném nebi a teplota šplhající k 32 stupňům, nic z toho nenasvědčuje tomu, že je dnes Medarda. Už odpoledne a navečer se ale mají od západu přihnat temné mraky a spustit bouřky. Meteorologové varují, že je může provázet krupobití, přívalové deště a místní zátopy. Ojediněle má foukat i vítr s nárazy o rychlosti 55 kilometrů za hodinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

blesky

blesky

Podle meteorologů přijde změna už během několika mála hodin. Už teď na Šumavě a v Českém lese hřmí. Podle Miloše Dvořáka z Českého hydrometeorologického ústavu se tak neklamně hlásí ke slovu Medard: "V současné době přes Francii a Německo postupuje dále k východu studená fronta a na této frontě, která začne ovlivňovat počasí u nás k večeru, očekáváme místy přeháňky a bouřky, mohou být ojediněle doprovzeny krupobitím, přívalovými srážkami a ty přívalové srážky mohou způsobit i lokální zatopení."

Bouře má provázet i silný nárazový vítr.

Upozornění platí pro kraje Karlovarský, Jihočeský, Jihomoravský a také část Vysočiny. V noci ale mohou bouře postihnout celou republiku s výjimkou Moravskoslezského kraje. Pokud se tyto předpovědi meteorologů vyplní, mělo by podle známé Medardovy pranostiky příštích 40 dní pršet.

Markéta Kaclová, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme