Lesní požáry v Rusku ohrožují i jaderný závod u Sarova

Vedra v Rusku nepolevují, v evropské části země hasiči stále bojují se stovkami požárů. Kvůli nim už přišlo o život nejméně 40 lidí, tisíce dalších zůstaly bez střechy nad hlavou a často přišly i o veškerý majetek. Úřady mobilizují posily - část z nich má v nižegorodské oblasti u Sarova chránit před plameny jaderný závod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požáry zničily v Rusku tisíce domů, foto z Voroněže

Požáry zničily v Rusku tisíce domů, foto z Voroněže | Zdroj: ČTK

Jaderné zařízení, které bylo za sovětských dob přísně utajenou lokalitou, budou střežit hasiči a také několik set vojáků. Už od pondělí s plameny v okolních lesích bojují dva tisíce lidí.

Na 180 tisíc hasičů, vojáků a dobrovolníků se snaží zastavit požáry v dalších regionech vyprahlého Ruska, podle krizového centra ruského ministerstva pro mimořádné situace jejich úsilí podrývá 40stupňový žár a vítr rozdmýchávající nové plameny.

Ruská prokuratura přiznala, že u města Kolomna v Moskevské oblasti minulý čtvrtek shořela jedna ze základen ruského námořnictva. Popelem lehlo nejméně 13 hangárů s leteckou technikou a dalším vybavením. Moskevská oblast je jedním ze sedmi regionů, kde platí výjimečný stav.

Lenka Kabrhelová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme