Lener na svazu pořádá semináře nejen pro extraligové trenéry

K čemu asi může být dobré sportovní oddělení hokejového svazu, které vzniklo letos na jaře? - Možná si tuhle otázku položil nejeden koumavěji založený fanoušek a pro jistotu se hned rozpačitě podrbal na zátylku. Na dálku proto zkusme ujistit všechny zvědavé i pochybující, že nedávno narozený zlepšovák se má čile k světu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trenér Slavomír Lener

trenér Slavomír Lener | Foto: Jakub Ptačinský

Což samozřejmě naplňuje optimismem i vedoucího sportovního oddělení Slavomíra Lenera. Tak například premiérový trenérský seminář pořádaný před pár týdny našel nečekanou odezvu.

,,Tam byl zájem obrovský. Jsem moc rád, protože mám zkušenosti z Kanady a hlavně ze Švédska, kde hlad po informacích je obrovský. Trenéři se tam chtějí vzdělávat, sami si to platí a dojíždějí hodně daleko, aby mohli načerpat nové zkušenosti," říká Lener.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavomír Lener k práci na hokejovém svazu

Nechce se ale věřit, že by všichni trenéři bez výjimky dychtivě vyhlíželi experty, kteří jim z iniciativy hokejového svazu poskytnou rady do života a pokusí se rozšířit jejich duševní obzor. Existují přece i ti, jejichž hokejové přikázání číslo jedna zní: Pokud mám něco dokázat, pak musím spoléhat pouze a jedině na vlastní rozum.

,,Takový trenéři vždycky jsou, ale mylsím si, že to je normální vzorek společnosti. Já se obracím směrem k trenérům, kteří chtějí dělat a vzdělávat se," konkretizuje adepty Slavomír Lener.

A protože o trenéry této krevní skupiny nejspíš opravdu není nouze, chystá Slavomír Lener další semináře.

,,Jeden z nich bude při turnaji osmnáctiletých v Břeclavi 10. srpna. Bude pro trenéry mladšího dorostu, dorostu a extraligy juniorů. Nosným tématem bude agresivita, důraz, intenzita, dynamika. Budem využívat našich zkušeností, ale budem využívat také zkušenosti ze zahraničí. Chci aby nám tam přednášeli trenéři z Ameriky a Finska," nastiňuje Lener program následujícího semináře.

Seminář i během NHL Premiere v Praze

Zkušeností odjinud se v dohledné době dočkají také ti naši trenéři, kteří pracují v elitních českých klubech.

,,V říjnu budem pořádat během zápasů NHL seminář v Praze. Nosným tématem bude couching. Myslím si, že tohleto téma se u nás moc neprobíralo." plánuje šéftrenér hokejového svazu Slavomír Lener a doplňuje:

,,Bude tady Phoenix a Boston, takže já chci kontaktovat jejich trenéry, aby nám v tomhle pomohli. Budou přednášet pro trenéry extraligy, extraligy juniorů a pro nejlepší čtyři týmy z Národní ligy."

Haškův trenér Bruk: Dominik má zfalšovanou občanku
Václav Prospal je v New Yorku Rangers nadmíru spokojený
Tomáš Kaberle spekulace o výměně z Toronta neřeší, soustředí se na přípravu

Aleš Procházka, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme