Lipták si bronzem v trapu na MS vystřílel účast na OH

Jiří Lipták po dodatečném rozstřelu obsadil třetí příčku na světovém šampionátu ve sportovní střelbě v disciplíně trap. Osmadvacetiletý střelec zajistil České republice první účastnické místo pro olympiádu v Londýně 2012. Úřadující olympijský vítěz David Kostelecký skončil v Mnichově sedmnáctý, 63. byl Jiří Gach.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

terč

terč | Foto: Comstock Images

Titulem mistra světa se může pyšnit Španěl Alberto Fernandez. Stříbro si po rozstřelu s Liptákem zajistil Rus Alexej Alipov, když český reprezentant ze už druhého holuba narozdíl od Alipova minul.

Po základní části patřilo Liptákovi druhé místo. Ve finále se však nevyhnul krizi ve druhé sérii, kdy z pěti ran čtyřikrát po sobě minul a klesl na páté místo. Pak ale zariskoval a na úkor techniky přidal na rychlosti, což se mu vyplatilo a mohl se tak radovat z životního úspěchu.

Druhý cenný kov přidal na střelnici v Mnichově pro čekou výpravu junior Josef Nikl v disciplíně běžící terč na 30+30 ran, když obsadil stejně jako jeho starší kolega třetí místo.

Střelci se chystají na mistrovství světa a těší se na zelenou střelnici
Emmons jede na MS ve střelbě se zraněním a bez dcery
V Březové se scházejí evropští mistři ve střelbě z praku

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme