Primátor: vedení rozvojového fondu selhalo

4. srpen 2010

Radní města Pardubic navrhují odvolání předsedy a místopředsedy představenstva městské společnosti Městský rozvojový fond v souvislosti s předraženou veřejnou soutěží na opravu Machoňovy pasáže. Představitelé fondu se v úterý snažili radní přesvědčit, že předražený tendr na opravu pasáže je pouze administrativní chyba, která vznikla dvojím započtením částky na výstavbu parkoviště. Vinu na sebe vzal zástupce technického dozoru investora Vladimír Nový. Radní města ale zcela nepřesvědčili. Na čem se radní dohodli, sdělil primátor Jaroslav Deml.

„Vidím v tom selhání předsedy představenstva pana Tichého a ředitele společnosti pana Kopeckého, který je současně místopředsedou, proto rada doporučuje představenstvu společnosti jejich odvolání z funkcí, nikoli z členů představenstva. To je kompetence zastupitelstva města. Dále rada města, která se touto záležitostí zabývala poměrně dlouhou dobu, doporučuje prověření smluv, které jsou v tuto chvíli uzavřeny s tou advokátní kanceláří jako organizátorem výběrového řízení na zhotovitele. Pak jsme rozšířili to prověření na zpracovatele projektové dokumentace a technického dozoru investora, právě v souvislosti s tím, jak to výběrové řízení bylo organizováno.“

Připomínám, že k celé situaci došlo při zadávání veřejné soutěže. MRFP vypsal tendr na 180 milionů korun, valná hromada společnosti přitom odsouhlasila cenu rekonstrukce ve výši 150 milionů korun. Vedení fondu tvrdí, že šlo pouze o administrativní chybu, kdy pracovník technického dozoru dvakrát započítal částku 30 milionů na opravu přilehlého parkoviště a slíbil okamžitou nápravu. Radní města se přesto rozhodli doporučit odvolání předsedy a místopředsedy představenstva z důvodu manažerského pochybení.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autoři: PEM , ba
Spustit audio