Íránský prezident Ahmadínežád údajně přežil pokus o atentát

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád se patrně stal terčem atentátu. Útočník hodil na jeho kolonu podomácku vyrobenou bombu. Prezident z incidentu vyvázl bez jakékoli újmy, výbuch ale zranil několik lidí v jeho konvoji. Informují o tom íránská a další blízkovýchodní média.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mahmúd Ahmadínežád

Mahmúd Ahmadínežád | Foto: UN Photo, Marco Castro

Jak uvádí server Chabár Online, bomba explodovala u minibusu, který vezl novináře a úředníky z prezidentova doprovodu. Samotný Ahmedínežád byl prý v tuch chvíli v jiném vozidle vzdáleném sto metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

S aktuálnímu informacemi o údajném útoku na Ahmadínežáda se ve Světě o druhé přihlásil zpravodaj Břetislav Tureček

Dubajská televize al-Arabíja pak uvedla, že výbuch zranil několik lidí. Útočníka prý zadržela bezpečnost.

Íránská prezidentská kancelář naproti tomu v posledních prohlášeních tvrdí, že o útok nešlo. V místě prý explodovala jen petarda.

V prvních hodinách přitom prezidentská kancelář útok potvrdila. Informace byla dokonce umístěna na internetové stránce, kterou spravují sami stoupenci prezidenta Ahmadínežáda.

K incidentu došlo na západě Íránu ve městě Hamedán. Prezident tam jel na projev ke svým stoupencům. Na hamedánském stadiónu také nakonec v přímém televizním přenosu vystoupil. Nejevil známky žádného zranění a o útoku se nijak nezmínil.

Írán často obviňuje z různých atentátů, sabotáží a teroristických útoků i západní tajné služby. Ahmadínežád se včera podle íránských médií nechal slyšet, že o jeho život usilují sionisté.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme