V Řecku se od začátku krize ztrojnásobil počet sebevražd

V Řecku roste počet sebevražd. Podle nevládních organizací to úzce souvisí s krizí a politikou tvrdých úsporných opatření, které musí vláda zavést, aby se vyhnula kolapsu veřejných financí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demosntrace v Aténách. Řecko

Demosntrace v Aténách. Řecko | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Nezisková organizace Klimaka zveřejnila varovné údaje. Od minulého roku, kdy Řecko těžce zasáhla hospodářská krize, se počet sebevražd ztrojnásobil. Klimaka provozuje také linku pomoci. Zatímco loni denně řešili průměrně deset telefonátů potenciálních sebevrahů, dnes je to pětadvacet.

Krize sice není hlavním faktorem, proč si lidé chtějí vzít život, ale určitě je pro jejich rozhodnutí důležitá, říkají psychologové z Klimaky. Často jde o živitele rodin, kteří přišli o práci nebo to v blízké budoucnosti očekávají. Mladší generace Řeků teď hodně uvažuje o emigraci na Západ, do Spojených států nebo Kanady.

Martin Dorazín, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme