V Pákistánu pomáhají obětem záplav také radikální islamisté

Nedostatečná pomoc obětem záplav ze strany vlády v Pákistánu opět nahrává radikálním islamistům. Mezi skupiny, které organizují své vlastní záchranné práce, patří Džamáat ad-Daua, která je dokonce spojovaná s teroristickými útoky v Indii. O zapojení radikálů do pomoci trpícím Pákistáncům informují západních média včetně BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy v Pákistánu

Záplavy v Pákistánu | Zdroj: ČTK

KONTA PRO POMOC PÁKISTÁNU:
Adra ČR

4028 4028/0300, variabilní symbol 300
Charita ČR

Povodňové konto 3933682/0800, variabilní symbol 132
Člověk v tísni

SOS Pákistán na čísle konta 50985098/0300
Český červený kříž

222826/5500, variabilní symbol 333
Přispět lze také prostřednictvím dárcovské SMS ve formě DMS PAKISTAN na číslo 87777

V Pákistánu se opakuje situace z ničivého zemětřesení před pěti lety. Zahynulo tehdy 80.000 lidí a vláda nebyla schopná sužovaným obyvatelům efektivně pomoci.

Vesničané v odlehlých oblastech si naopak pochvalovali rychlou pomoc například od islamistické skupiny Džamáat ad-Daua. Tato organizace pomáhá Pákistáncům i tentokrát.

Vláda mezitím znovu čelí stále silnější kritice, že obyvatele nechává na holičkách. Velká voda už zahubila na 1500 lidí a pomoc potřebují další statisíce.

Džamáat ad-Daua je nábožensko-charitativní organizace, odborníci ji ale považují za politickou odnož teroristické skupiny Laškare Tajba. Ta například stála před dvěma lety za teroristickými útoky v indické Bombaji.

Martin Hromádka, Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme