Sprintér Tyson Gay chce letos překonat časy Usaina Bolta

Poprvé od loňského atletického mistrovství světa v Berlíně se utkají nejrychlejší muži planety na stometrové trati. Američan Tyson Gay vyzve zítra večer na mítinku Diamantové ligy ve Stockholmu Jamajčana Usaina Bolta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američan Tyson Gay - vítěz běhu na 200 metrů

Američan Tyson Gay - vítěz běhu na 200 metrů | Zdroj: ČTK

Původně mělo dojít ve Stockholmu k souboji hned tři fenomenálních sprinterů, ale problémy se zády a stehnem vyřadily dalšího Jamajčana Asafu Powela. Ten se před rokem v nejrychlejším běhu historie díval na záda oběma svým konkurentům - Usianu Boltovi a Tysonovi Gayovi. V závodě snů obsadil třetí místo.

I pro Stockholm zůstává favoritem světový rekordman a držitel nejlepšího času sezóny Jamajčan Usain Bolt. Souboje se ale nemůže dočkat ani jeho konkurent Gay.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sprintér Tyson Gay chce letos překonat časy Usaina Bolta

"Je to velmi vzrušující! V Berlíně to byl skvělý závod. Vidět nás běžet spolu bude pro fanoušky opravdu výborné. Myslím, že pokud by to šlo, chtěli by to znovu a znovu. Mnozí si myslí, že se nemáme rádi, ale to je jen na dráze, jsme soupeři. Jinak spolu vycházíme výborně. Máme k sobě vzájemný respekt," prohlásil trojnásobný mistr světa Tyson Gay.

Američan už před sezónou ohlásil, že chce letos zaútočit na Boltův čas z Berlína a vystoupit ze stínu jamajského fenoména.

"Je to pro mě obrovský motivační faktor. Kdyby nebylo Usaina Bolta, tolik lidí, včetně rodiny, by mi neříkalo, abych tvrdě trénoval. On přispěl k tomu, že jsme tolik sledovaní. Jsem velmi vděčný, že běhá takové časy. Posouvá mě to dál. Letos chci běžet 9,58 nebo rychleji."

Jisté je, že pokud chce Tyson Gay dostát svým slovům, musí Bolta porazit v přímém souboji, protože to ho může k těmto časům přiblížit. První příležitost bude mít v pátek ve 20 hodin a 57 minut, kdy je ve Stockholmu naplánováno finále stovky mužů.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme