Tomáš Řepka má radost z postupu v LM, plivance z ligy lituje

Tři zápasy a zbytek kalendářního roku bez kapitánské pásky. To je trest, který od disciplinární komise vyfasoval Tomáš Řepka kvůli plivnutí na Ladislava Volešáka v utkání Gambrinus ligy proti Slovácku. Letenský stoper tak může nosit céčko na rukávu zatím jen v evropských pohárech, ve kterých bude pražská Sparta účinkovat minimálně do půlky prosince. A to díky výhře v emotivně vyhroceném dvojzápase proti polské Poznani ve třetím předkole Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Tomáš Řepka má kvůli plivanci pozastavenou činnost

Fotbalista Tomáš Řepka má kvůli plivanci pozastavenou činnost | Zdroj: ČTK

Nervózní zápas v Poznani stál Spartu dva vyloučené hráče, ale Tomáš Řepka mezi ně nepatřil. Odnesl si z něj pouze žlutou, a to ještě hodně přísnou. „Já jsem se úplně divil. Říkal, že jsem ho nějak trefil rukou do obličeje. Já jsem si nebyl vědom.“

Některá rozhodnutí sudího Fredyho Fautrela byla minimálně podivná, a třeba polský deník Przeglad sportowy ocenil celé utkání titulkem “Bezradní“, což je skupina lidí do které francouzský bankovní úředník také zapadal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Řepka má radost z postupu v LM, plivance z ligy lituje

„Jsou takové zápasy, neuděláte s tím vůbec nic,“ říkal Tomáš Řepka, který odvetný zápas v Poznani označil za jeden z nejvypjatějších, které v poslední době zažil.

„Je pravda, že jsem toho teď moc neodkopal tuhle sezónu. Ale samozřejmě v minulosti ty zápasy také byly emotivní a důležité. Ale tento bych asi přiřadil k těm hodně důležitým zápasům, emotivně vyhecovaným,“ konstatoval zkušený sparťanský stoper.

S tím vším ovšem Tomáš Řepka dopředu počítal, šlo o přímou účast v evropských pohárech, a pak také, Poláci jsou prý Čechům v lecčems podobní.

„Prostě jsou to Poláci, také jsou horkokrevní, chtěli postoupit. Navíc hráli doma, měli velké ambice. Já to chápu, já jsem s tím i počítal,“ ví o tom své Tomáš Řepka.

Plivnutí byla chyba

V posledních dnech ho tížil vlastní prohřešek z domácí ligy, kdy zezadu plivl na protihráče, a aby měl v rámci omezených možností alespoň trochu čistý stůl před klíčovým duelem sezony, Ladislavu Volešákovi se na dálku omluvil.

„Udělal jsem velkou chybu. Už se kolem toho napsalo hodně, myslím, že z toho udělali trošku takovou velkou bublinu, aniž by museli. Byla to chyba, nemělo by se to stávat, omluvil jsem se. Určitě jsem chtěl, aby fanoušci věděli, že mi to jedno není, že mě to také trápí,“ říkal Radiožurnálu ještě po zápase v Polsku Tomáš Řepka, kterého budou zajímat i páteční oficiality. Tentokrát mnohem příjemnější.

Pražská Sparta se po poledni dozví, s kým se utká v kvalifikaci o Ligu mistrů, přičemž start v Evropské lize už má tak jako tak zajištěný.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme