Obce požadují více peněz na provozování sportu

Český svaz tělesné výchovy žádá od státu více peněz. Situaci považuje za vážnou a tvrdí, že žalostná ekonomická situace by mohla mít pro sport v příštích letech fatální následky. Vláda chce snížit dotace ze státního rozpočtu o 160 milionů korun, hodlá ale získat prostředky lepším čerpáním z fondů Evropské unie a transparentnějším rozdělením odvodů z loterií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chlouba Řečan - hřiště

Chlouba Řečan - hřiště | Foto: Jíří Hajda

Pokud jde o možnost převodu 60miliardového majetku sportovních svazů na obce, výkonný místopředseda Svazu měst a obcí Jaromír Jech v podstatě souhlasí, ale upozorňuje na problém financování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkonný místopředseda Svazu měst a obcí Jaromír Jech o financování sportu obcemi na Rádiu Česko.mp3

„Musely by být zajištěny dostatečné finanční prostředky pro obce,“ řekl Jaromír Jech.

Pokud jde o financování sportu z výtěžku loterií, novela loterijního zákona podle něj „spadla pod stůl“, takže Svaz měst a obcí nyní vyjednává, aby se vytvořilo něco, co by pod garancí ministerstva financí mělo přinést dostatečné finanční prostředky „státnímu“ i „obecnímu“ sportu.

Martina Mašková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme