Řecká opozice ostře kritizuje program úsporných opatření

Řecká opozice nesouhlasí s doporučeními zahraničních finančních expertů. Ti v minulých dnech prověřovali, zda Řecko plní podmínky pro udělení další části půjčky na záchranu ekonomiky. Opoziční strany označují úsporná opatření za antisociální.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protesty v Aténách. Řecko

Protesty v Aténách. Řecko | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Není žádný důvod k oslavám, prohlásil Christos Staikouras, poslanec za nejsilnější opoziční stranu Nová demokracie. Veškeré oběti, které Řekové přinesli, i tak přijdou vniveč. Socialistická vláda podle jeho názoru žene zemi do ještě větší katastrofy, než by byl přiznaný státní bankrot.

Nejostřeji vystupují řečtí komunisté, kteří mají asi osmiprocentní podporu veřejnosti. Vláda podle jejich prohlášení hanebně lže, když tvrdí, že další kroky nebudou mít antisociální dopad. Neuplyne den, aniž by vláda nezaútočila na práva a platy pracujících, říkají komunisté.

Jedině opoziční Lidové shromáždění LAOS připouští, že zahraniční instituce doporučují Řecku veskrze rozumná opatření – především škrty ve státních výdajích.

Martin Dorazín, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme