V areálu Sázavafestu nebezpečně stoupá řeka Sázava

Stále ještě druhý stupeň povodňové aktivity platí na Sázavě v Kácově na Kutnohorsku. Řeka se ale už i tak na několika místech vylila a hladina nebezpečně stoupá také v areálu jednoho z našich největších letních festivalů Sázavafestu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázavafest pokračuje i vdešti.jpg

Sázavafest pokračuje i vdešti.jpg | Zdroj: ČTK

„Pořadatelé festivalu pro jistotu vyklidili část areálu, která je nejblíž k řece a tím předčasně skončil program na jednom z pódií. Na hlavních jevištích však pokračuje podle původního harmonogramu a pokud se nestane nic mimořádného, měly by se kapely střídat až do noci,“ říká redaktor Michal Trnka, který situaci sleduje.

Voda postupně zaplavuje tamní veřejné tábořiště, které sice do festivalového areálu nepatří, ale někteří návštěvníci zde byli ubytovaní. Ti se z místa vzdalují.

Včera se bavilo asi 12 tisíc návštěvníků. Navzdory nepříznivému počasí zůstaly na festivalu řádově stovky návštěvníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Trnka popisuje aktuální situaci na Sázavafestu.mp3

„Podle regionální policejní ředitelky je na festivalu odhadem 1500 lidí. Celý den z Kácova lidé odjížděli,“ popisuje Trnka.

Festivalové městečko je sice na svahu, takže je před řekou chráněno, nikoliv však před proudy dešťové vody. Rozbahněný je téměř celý festivalový areál.

Organizátoři s nepřízní počasí počítali, dopředu zpevnili hlavní přístupovou cestu. „Stálo je to asi 300 tisíc, ale cesta bude sloužit i po skončení festivalu,“ říká Trnka.

Návštěvníci se navzdory nepříznivému počasí mohou bavit například při vystoupení finské skupiny Leningrad Cowboys.

Michaela van Erne, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme