Taliban se přihlásil k vraždě zdravotníků v Afghánistánu

Taliban se přihlásil k vraždě cizinců, kteří podle něj v Afghánistánu šířili křesťanství. Místní policie našla prostřílená těla deseti zahraničních zdravotníků u cesty v odlehlé části země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajina

Krajina | Foto: Lenka Kabrhelová | Zdroj: Český rozhlas

„Našli deset těl, dva Afghánce a osm cizinců, mezi nimi tři ženy. Podle toho, jak je popisují, to skutečně vypadá, že šlo o naše zdravotníky, kteří v Nuristánu pracovali na oční klinice. Nemáme to ještě potvrzené, ale všechno tomu nasvědčuje," řekl Dirk Frans z International Assistance Mission.

Podle toho, co řekl Frans BBC, se jedná pravděpodobně o jejich zdravotníky, kteří pracovali na oční klinice v Nuristánu, a po skončení úkolu se vraceli do afghánské metropole.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dirk Frans hovoří o mrtvých zdravotnících.mp3

„Ukončili svoji práci a vraceli se do Kábulu. Mezi členy našeho týmu byli i čtyři Afghánci, dva jsou určitě naživu, s těmi jsme mluvili. Pokud se týká zahraničních pracovníků, jde o šest Američanů, jednoho Brita a jednoho Němce,“ doplnil Frans.

Veronika Malá, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme