Sesuv půdy v Číně zabil už 217 lidí. Vesnice mizí pod vodou

Při sesuvech půdy na severozápadě Číny zemřelo 127 lidí, další dva tisíce se pohřešují. Záchranářům na místě přírodní katastrofy pomáhá armáda, na místo dorazil i čínský premiér.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy v Číně

Záplavy v Číně | Zdroj: ČTK

Letošní povodně si v celé Číně vyžádaly už na 1500 obětí, 600 osob je nezvěstných. Velká voda také zničila na 1,5 milionu domů a materiální škody dosáhly 40 miliard dolarů.

Jedna z vesnic v postižené oblasti zcela zmizela pod vodou, která dosahovala výše třetího patra. Evakuováno už muselo být na 50 tisíc osob, vzhledem k přerušeným dodávkám elektřiny i nefungujícímu telefonnímu spojení ale není možné určit, kolik dalších lidí je ohroženo.

Na místě neštěstí v provincii Kan-su nyní působí 2800 vojáků a stovka zdravotníků, do zdevastovaného města Čou-čchü dorazil i premiér Wen Ťia-pao. Letošní záplavy zasáhly už na 28 provincií a z domovů vyhnaly na 12 milionů obyvatel. Nejhorší je nyní situace na severovýchodě země.

Robert Mikoláš, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme