Indonéská policie zadržela radikálního islámského klerika

Indonéská policie už potřetí zadržela radikálního islámského duchovního Abú Bakra Bašíra. V minulosti byl vězněn v souvislosti s atentáty na Bali z roku 2002, při kterých zemřelo přes 200 lidí, a napojení na teroristickou organizaci Jemaah Islamiyah. Tentokrát je podezřelý ze spolupráce s novou militantní skupinou z provincie Aceh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

islámský duchovní  Abú Bakr Bašír

islámský duchovní Abú Bakr Bašír | Zdroj: ČTK

Dosud poskytoval především morální a duchovní podporu radikálům. Tentokrát ale podle policie zašel dál a pomáhal se založením výcvikového střediska teroristů. Údajně měl pro ně také shánět peníze.

Po zatčení radikální duchovní prohlásil, že Američané se takto snaží překazit jeho boží dílo. Jeho syn pro změnu tvrdí, že Abú Bakr Bašír je nevinný a pouze si plnil své povinnosti, které mu nařizuje islám.

Oficiálně zatím nebyl obviněn a indonéská policie ho může podle protiteroristických zákonů držet ve vazbě bez důvodu až týden.

Ondřej Bouda, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme