Odbory chtějí s vládou jednat. Bojí se odchodu odborníků

Plánované snižování platů a propouštění ve veřejném sektoru podle odborů sníží bezpečnostní standardy v zemi. Odboráři se obávají, že nižší mzdy například policistů zhorší ochranu majetku a zdraví občanů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté sledovali poklidnou demonstraci s odstupem.

Policisté sledovali poklidnou demonstraci s odstupem. | Foto: Tomáš Adamec

Svá data o konkrétních dopadech desetiprocentního snížení objemu mezd ve státních organizacích dnes zveřejní zástupci jejich odborového svazu.

„Situace je neúnosná, protože poklesy platů zaměstnanců by byly od 2 tisíc do 4 tisíc korun a už teď byly velmi nízké. Podle našeho názoru by došlo k odchodu kvalifikovaných lidí z tohoto sektoru, protože ti si uplatnění v privátním sektoru najdou,“ řekla předsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací Alena Vondrová.

O případných protestech odboráři rozhodnou později. Před tím chtějí jednat s premiérem Petrem Nečasem, příslušnými ministry a předsedy stran vládní koalice.

Věra Pfeifferová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme