Obliba farmářských trhů roste

Je libo čerstvě ugrilovaného pstruha? Nebo snad steak z kapra? A co takhle pravý český česnek paličák s poctivým chlebem? Farmářské trhy jsou v době hypermarketových prefabrikátů malým zázrakem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zelenina

Zelenina | Foto: Comstock Images

A to co je ve Francii nebo v Itálii normální už desítky let, Češi teprve objevují. Zemědělci zjistili, že, když své zboží přivezou městským - ti jim div neutrhnou ruce a naopak zákazníci si rádi kvalitu najdou. A taky za ní zaplatí. Farmářské trhy vznikají téměř geometrickou řadou, jak se v nich ale vyznat?

Farmářské trhy nejsou centrálně organizované. Skoro každá čtvrť v Praze má už svůj vlastní, několikrát týdně - není možné se v tom ale vyznat. A proto přichází na řadu všemocný internet. Najdete tam už několik dobře udělaných průvodců po českých trzích.

Nejnovější mapový průvodce je třeba na serveru vitalia.cz. Zadá se produkt: ovoce, zelenina, den a místo. Například pro dnešek a Prahu průvodce našel dva trhy, na Kubánském náměstí a v Holešovicích.

Výhodou vitalie je, že spolupracuje nejen s organizátory trhů, ale také s fanoušky, kteří redakci neustále zasílají tipy na nová tržiště. Je jich opravdu hodně, po celé zemi minimálně třicet.

Další možností je třeba web nalok.cz, který nabádá lidi nakupovat lokálně. Tam najdete shodou okolností zrovna mrkvičkou označené všechny aktuální trhy. Další novinkoou je web scuk.cz známého gurmánského bloggera pana Cuketky.

Na scuku se doslova projídají a propíjejí zajímavými, ale hlavně kvalitními podniky a trhy. Najdete opět přehledného mapového průvodce po celé zemi. A v neposlední řadě je to i adresa farmarsketrziste.cz, to jsou oficiální stránky trhu na Náplavce a na Kubánském náměstí. Takže dobrou, českou chuť!

Milan Kopp, Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme