Vyslovení důvěry slovenské vládě provázely facky

Slovenští poslanci podle očekávání odhlasovali programové prohlášení vlády, čímž zároveň vyslovili důvěru kabinetu premiérky Ivety Radičové. Vládu podpořilo všech 79 koaličních poslanců ze 145 přítomných zákonodárců. Debata o programovém prohlášení kabinetu trvala několik dnů a byla plná osočování. Dnes mezi bratislavskými poslanci padaly dokonce facky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanec SaS Igor Matovič ukazuje, kam ho udeřila poslankyně SNS Anna Belousovová

Poslanec SaS Igor Matovič ukazuje, kam ho udeřila poslankyně SNS Anna Belousovová | Zdroj: ČTK

„Musel jsem to rozchodit,“ říká vládní poslanec Igor Matovič, který políček dostal. „Bylo to oprávněné upozornění, že se pan poslanec nechová slušně,“ brání se opoziční zastupitelka Anna Belousovová, která má fyzický útok na svědomí.

V incidentu přitom vůbec nešlo o vládní program. Belousovová ukázala Matovičovi článek, ve kterém jí dotyčný poslanec tituloval familiárně ‚Anča‘ a na dokreslení svého názoru vlepila Matovičovi facku.

Belousovová patří do vedení Slovenské národní strany a nikdy nemá daleko ke slovním útokům. Matovič se nedávno proslavil tím, že spolu s dalšími třemi poslanci hrozil odchodem z koaličního tábora, čímž by vládu připravili o většinu v parlamentu.

V dlouhé a ostré slovní přestřelce mezi opozicí a vládními poslanci byla vláda bývalého premiéra Roberta Fica viněna z rozkladu veřejných financí a růstu korupce.

Vojtěch Berger, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme