Cestují do USA zaplatí 14 dolarů za registraci do systému ESTA

Čtrnáct dolarů za elektronickou registraci do systému ESTA zaplatí od 8. září turisté cestující do Spojených států. Zavedení poplatku souvisí s dohodou americké vlády a soukromého sektoru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Time Square v New Yorku

Time Square v New Yorku | Foto: licence Creative Commons Attribution 3.0 Unported, Monobi

„Usilují o větší propagaci cestování zámořských klientů do Spojených států. Nové pravidlo má platit pro jednotlivce cestující s vízy nebo s povolením systému ESTA a bude se vztahovat na všech 36 zemí, které jsou součástí vízového programu,“ vysvětlil David Gainer z americké ambasády v Praze.

„Poplatek čtrnáct dolarů umožňující cestu do Spojených států bude platit stejně jako ESTA po dobu dvou let. Pokud váš pas vyprší před zmíněným limitem, budete se muset jak znovu registrovat, tak i zaplatit poplatek,“ dodal Gauner.

Evropské komisi se nové opatření nelíbí. Označila jej za politováníhodné rozhodnutí, které nekoresponduje s dřívějšími sliby Američanů. Ti Evropany ujistili, že cestování před Atlantik maximálně usnadní.

Silvie Burjanková, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme