Ve Francii pokračuje tažení proti romským tábořištím

Ve Francii vystěhovali další dvě romská tábořiště. Po zrušení nelegálního tábora Romů z Rumunska v Saint Etienne minulý týden, dostali příkaz opustit své momentální bydliště i Romové na jihu Francie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stromy poničené skupinou kočovníků před četnickou statnicí v Saint Aignan

Stromy poničené skupinou kočovníků před četnickou statnicí v Saint Aignan | Foto: Jan Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

Policie nejprve vystěhovala tábořiště u Montpellier, poté několik desítek kilometrů jižněji u města Lattes. Příkaz k evakuaci vydal soud na základě žádosti majitele pozemku.

Přítomni byli i zástupci francouzského Úřadu pro přistěhovalectví a integraci, který pomáhá lidem, kteří se rozhodnou dobrovolně se vrátit do vlasti. Vše je v souladu s novou vládní politikou, podle níž má z území Francie zmizet na 300 nelegálních romských táborů.

Podle posledního průzkumu podporuje tyto kroky téměř 80 procent Francouzů. „Jsem levicový člověk, ale tato opatření jsou naprosto v pořádku,“ říká například francouzský důchodce Gérard Pognard.

Igor Maňour, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme