Výstavba dálnice D8 bude zřejmě pokračovat

Práce na výstavbě dálnice D8 zřejmě budou pokračovat. Ministr dopravy Vít Bárta s největší pravděpodobností křižovatku u Lovosic na černou listinu nezařadil. To, kde se naopak kvůli nedostatku peněz stavět nebude, oznámí ale až zítra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D8 - most Opárno

Stavba dálnice D8 - most Opárno | Foto: IDMZ

Nehotová dálnice D8 působí na severu Čech velké dopravní problémy. Kvůli objízdným trasám nedostavěného úseku z Lovosic do Ústí nad Labem trpí i malé obce v Českém Středohoří.

Podle zjištění serveru idnes.cz ale teď mají důvod k radosti. Škrty v rozpočtu se dálnice zřejmě nedotknou. To vítá i hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

„Pokud tato zpráva bude pravdivá, tak je to radost pro občany Ústeckého kraje, pro oblast Litoměřicka i pro ty, co navštěvují Ústecký kraj nebo musí projíždět touto tepnou,“ řekla Vaňhová.

O chystaných úsporách při výstavbě silnic a železnic se dnes minstr vypravil informovat prezidenta Václava Klause. Zdůraznil, že bude přihlížet i k přání občanů.

„Především místa, kde je apel na problémy s dostavbou především zásadních komunikací, jsem maximálně akcentoval a vyhověl,“ řekl Bárta.

Omezení investic se ale nelibí opoziční ČSSD. Úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka věří, že Bárta své rozhodnutí ještě přehodnotí.

Veronika Kindlová, Václava Marešová, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Martina Spěváčková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme