Německé humanitární organizace se potýkají s neochotou pomáhat Pákistánu

Pákistán naléhavě potřebuje humanitární pomoc. Německo patří tradičně k štědrým dárcům. V případě Pákistánu ovšem narážejí tamní humanitární organizace na neochotu Němců věnovat peníze právě této zemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pákistán ničí nebývalé záplavy

Pákistán ničí nebývalé záplavy | Zdroj: ČTK

Zatímco v případě jiných katastrof Němci ochotně otevřeli peněženku, v případě Pákistánu o štědrosti nemůže být řeč. Dohromady zatím vybrali nejrůznější humanitární organizace necelých 150 tisíc, za stejnou dobu například částka na pomoc Haiti přesáhla osm milionů eur.

Hlavním důvodem je podle zástupců humanitárních organizací špatná image země. Pákistán nepatří k turistickým destinacím a hlavně většina Němců si zemi spojuje s neustálými boji a terorem. Jsou přesvědčeni, že peníze nakonec skončí v kapsách Talibanu.

Humanitární pracovníci se proto nyní snaží ukázat utrpení prostých pákistánských lidí a především dětí, aby vyvolali větší dárcovskou odezvu.

Milan Kopp, Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme