Wikileaks zveřejní další tajné dokumenty z Afghánistánu

Internetový server Wikileaks chce zveřejnit další tajné dokumenty o válce v Afghánistánu. Oznámil to jeho zakladatel Julian Assange. Koncem července už Wikileaks zveřejnil 76 tisíc utajovaných dokumentů a sklidil za to ostrou kritiku amerického ministerstva obrany. Pentagon reagoval hněvivě i teď.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští průzkumníci s vojenskými čtyřkolkami

Čeští průzkumníci s vojenskými čtyřkolkami | Foto: 601. skupina speciálních sil

Je to nezodpovědnost nejvyššího řádu," prohlásil tiskový mluvčí Pentagonu Geoff Morrell. Podle ministra obrany Gatese americké zpravodajské služby potvrdily, že dokumenty, které zveřejnil server Wikileaks před několika týdny, studují lidé z Al-Káidy a Talibanu.

Hledají prý jména Afghánců, kteří spolupracují s Američany a jejich spojenci. To podle šéfa Pentagonu ukazuje, že je zveřejňování utajovaných vojenských hlášení a dalších dokumentů nejen nezodpovědné, ale může ohrozit i životy konkrétních lidí.

Vít Pohanka, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme