Liberecku a Ústecku znovu hrozí silný déšť

Česko znovu zasáhnou bouřky s vydatnými srážkami. V Plzeňském, Libereckém a Ústeckém kraji opět hrozí záplavy. Pro tyto regiony platí povodňová pohotovost. Řeky v oblastech s vydatnějším deštěm by mohly dosáhnout prvního, ojediněle i druhého povodňového stupně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka

Bouřka | Foto: Fotobanka stock.xchng, Dimitri Castrique

„Dnes očekáváme silné bouřky hlavně v Čechách. Během víkendu by se měly bouřky přesouvat na Moravu a do Slezska. Celkové srážkové úhrny by v bouřkách mohly být mezi 20 až 50 milimetry. Přesně lokalizovat kde naprší nejvíc neumíme,“ řekl meteorolog Pavel Borovička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Borovička z Českého hydrometeorologického ústavu

Situace je podle něj oproti minulému víkendu jiná. „Předchozí povodně byly z vydatných a trvalých srážek, teď přicházejí přeháňky a bouřky, které můžou způsobit jen lokální zaplavení níže položených míst,“ dodal Borovička.

Prudké bouřky potrápily sever Čech už včera večer. Hasiči v Ústí nad Labem stále odklízejí vodu z Tovární ulice. Na tu se včera večer po prudké bouři vylila voda z Klíšského potoka a vytvořila před Spolchemií metr hlubokou lagunu. Zavřená Tovární ulice teď v Ústí působí dopravní problémy.

Voda natekla i do některých prostor chemičky a zhruba do čtyř hodin do rána potrápila pracovníky Spolchemie, kteří se ji snažili odstranit. Nešlo ale o prostory, které by mohly ohrozit důležité provozy chemičky a tím i celé město.

Igor Maňour, Tomáš Pavlíček, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme