Policie díky mezinárodní spolupráci odhalila gang výrobců pervitinu

Čeští a slovenští policisté odhalili organizovanou skupinu, která měla ve velkém vyrábět pervitin. Šestičlenná skupina podle policie nakupovala v Polsku léky s pseudoefedrinem, v Česku z nich vyráběla pervitin a polovina produkce potom směřovala na Slovensko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie. Ilustrační foto.

Policie. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Podíleli se na organizovaném dovozu léků z Polska. Následně organizované výrobě a zakázkovému vývozu tohoto metanfetaminu mimo území České republiky, to znamená na Slovensko,“ řekl ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

Celá skupina podle něj využívala zásady konspirace. „Používala krycí byty pro jednotlivé fáze dovozu, separace pseudoefedrinu z léčiv. Jednotliví členové skupiny měli velmi omezenou znalost o dalších částech skupiny a pro komunikaci nepoužívali mobilní telefony,“ upřesnil Frydrych.

Obvinění měsíčně nakupovali přípravky s pseudoefedrinem za zhruba 650 tisíc korun, ze kterých bylo možné vyrobit až deset kilogramů metamfetaminu. Čtveřici zadržených v Česku hrozí až osmnáct let vězení, dvojici zadržených na Slovensku až dvacetiletý trest.

Zbyněk Zykmund, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme