Městům dochází trpělivost s podomními prodejci

Městům dochází trpělivost s podomními prodejci a tak volí razantní opatření. Ode dneška nesmějí působit v Uničově na Olomoucku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uničovská radnice

Uničovská radnice

Podomní a pouliční prodejci nemají v Česku dobrou pověst. Nabízejí služby a zboží, často bez záruky a v pochybné kvalitě.

Prodejci parfémů, povlečení, dealeři pojišťoven nebo mobilních operátorů. Narazíte na ně v centru města, před obchodními domy i u dveří svého bytu.

Těchto obchodních zástupců stále přibývá a tak se města snaží jejich činnost omezit nebo spíše úplně zakázat. Například v Uničově se lidé, kteří se věnují podomnímu prodeji, vystavují trestnímu stíhání a pokutě. Obyvatelé změnu tržního řádu, která platí od dnešního dne, vítají.

Uničov už dříve zakázal také pochůzkový prodej, takže obchodníky nabízející služby a zboží nepotkáte ani v ulicích města. A pokud přece jen, mohou lidé zavolat na speciální linku městské policie. Číslo najdou na stránkách radnice.

Gabriela Adámková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme