Vídeň má za sebou bouřlivou noc

Lijáky a blesky způsobily dopravní kolaps ve Vídni. Následky noční bouře, provázené vichřicí a silným deštěm, likvidují i na východě Rakouska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesky ve městě

Blesky ve městě | Foto: Fotobanka stock.xchng, Stanislaw Rombel

Více než deset tisíc blesků zaregistrovali meteorologové při bouři provázené vichrem o síle 60 kilometrů v hodině. Před půlnocí muselo být dočasně uzavřeno vídeňské letiště. Dvacet letů muselo být odkloněno na jiná letiště.

V noci se ve Vídni zastavila i veřejná doprava včetně metra a hasiči odklízeli ze silnic a kolejí popadané větve. Podchody byly pod vodou a na sto semaforů bylo kvůli výpadku elektrického proudu mimo provoz. Údery blesků způsobily také několik menších požárů.

Vichřice postihla také část Burgenlandu a Dolního Rakouska. Od časného rána tam pokračují v likvidaci jejích následků.

Železniční provoz na frekventované jihoslovenské trati ze Štúrova do Bratislavy blokovaly spadané stromy a větve. Vlaky na trati budou proto mít po určitou dobu až dvouhodinová zpoždění a v úseku tratě Nové Zámky - Dvory nad Žitavou byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Marie Woodhamsová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme