Klokani byli opět v Ďolíčku, na divizi jich přišlo přes tisíc

Fotbalisté Bohemians 1905 dnes odehráli svůj první domácí zápas. Alespoň tak to vidí pravověrní fanoušci vršovického klubu, pro které není prvoligový tým Klokanů v nedaleké Synot Tip Aréně doma. Pod pojmem domácí stadion si totiž představí jen tradiční Ďolíček, který je způsobilý pouze pro nižší soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Tóny dechovky před začátkem duelu byly to jediné, co odráželo vážnost utkání. Přeci jen o pár minut později na hřiště nastoupily jen rezervy Bohemians 1905 a Graffinu Vlašim, které hrály o body v divizi A.

Ale pro fanoušky to bylo daleko významější utkání. S jeho začátkem předvedli kvalitní pyrotechnické představení a rozvinuli dlouhý transparent s nápisem: Konečně zase doma, Bohemians = Ďolíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klokani byli opět v Ďolíčku, na divizi jich přišlo přes tisíc

Na konci prvního poločasu všichni zvedli nad hlavy papíry s nápisem: ĎOLÍČEK ANO. Že vidí jen čtvrtoligový duel svého oblíbeného klubu, je ani netrápilo:

,,Nevadí mi to, protože to je v Ďolíčku. Mně to také nevadí, zatím hezký fotbal, jsem spokojený," líčí dva z fanoušků, kteří, ač oba přejí zeleno-bílo-zeleným, jsou docela odlišní.

Jeden z nich totiž chodí i na zápasy Gambrinus ligy, ten druhý ne: ,,Nechodím, bojkotuji. Pro pocit, že si necháme všechno líbit. Kdybychom všichni chodili do Edenu, tak by se o tom ani nemluvilo," odůvodňuje a dodává, že v hledišti současného utkání je dobrá polovina tvořena dalšími z bojkotujících fanoušků.

Pokud by to byla pravda, vedení klubu by to zas tak nebolelo. Podle údajů totiž přišlo na zápas přibližně 1 200 diváků.

,,Počítali jsme okolo tisíce, i jsme tak vytiskli lístky," komentoval ohlášený počet ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Divácká ztráta v ligové soutěži je ale daleko vyšší, než rychle spočtených šest set hlav.

Divizní rekord

Návštěvnostní průměr v Ďolíčku byl v loňské sezóně téměř 5 tisíc 800, za první dva zápasy tohoto ročníku to je v Synot Tip Aréně lehce přes 4 tisíce. A tak se dá jeden a čtvrt tisíce fanoušků na divizním zápase pokládat spíše za formu revolty, která brzy odezní.

Ani vršovičtí tak zřejmě nebudou na rezervní tým chodit v tak hojném počtu dlouho.

,,Přál bych si to, nicméně myslím, že na další zápasy se bude návštěva pohybovat v řádu stovek," zůstává realistou Lukáš Přibyl. Divizní divácký průměr se pohybuje okolo čtyř stovek fanoušků, a tak utkání druhého kola mezi Bohemians 1905 ,,B" a Graffinem Vlašim ,,B" téměř jistě stanovilo letošní rekord.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme