Policejní dopravní akce pokračují. Zaměří se na zájezdové autobusy

Kontroly dopravních policistů se dnes zaměří hlavně na zájezdové autobusy, které se budou vracet do České republiky. Víkendové bezpečnostní akce jsou reakcí na vysoký počet mrtvých na českých silnicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mazinárodní autobus

Mazinárodní autobus | Foto: Jan Rosenauer

Podle šéfa dopravní policie Leoše Tržila budou policisté prověřovat především to, jestli řidiči dodržují dobu řízení a také to, zda nejsou autobusy přetížené, což bývá v případě zájezdů do ciziny častý prohřešek. Na hranicích budou i jihomoravští dopraváci. A to přesto, že v Brně dnes vrcholí Velká cena silničních motocyklů a sjely se sem tisíce návštěvníků.

„Samozřejmě s rozjezdem návštěvníků z Velké ceny budou zvýšená opatření nejen na dálnicích, ale i na výpadovkách po celém kraji,“ potvrdil šéf jihomoravské dopravní policie Petr Švejda.

Letošní prázdninové měsíce patří k nejtragičtějším. Policie už proto zorganizovala asi tři sta bezpečnostních akcí.

Lucie Husárová 1, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme