Obama vyzývá turisty k návratu do Mexického zálivu

„Přijeďte na pláže Mexického zálivu!“ vyzývá americký prezident Barack Obama. S manželkou Michelle a dcerou Sashou přiletěl na krátkou návštěvu floridského pobřeží a ujišťoval, že je koupání v Mexickém zálivu i přes únik ropy z vrtu společnosti BP bezpečné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama se s dcerou Sashou koupal v moři u pobřeží Floridy

Americký prezident Barack Obama se s dcerou Sashou koupal v moři u pobřeží Floridy | Zdroj: ČTK

„Pláže podél celého pobřeží Mexického zálivu jsou čisté, bezpečné a otevřené návštěvníkům,“ prohlásil prezident Obama. Na důkaz svého tvrzení si pak i s dcerou Sashou zaplaval v moři.

„Teď bude vláda testovat vodu v rybářských lovištích a otevírat je, až se prokáže, že nehrozí nebezpečí ze znečištění,“ pokračoval prezident Obama.

Únik ropy z vrtu společnosti BP turistický ruch a rybáře v Mexickém zálivu letos vážně zasáhl, i když ropa znečistila jen zlomek pláží a například Floridy se prakticky nedotkla.

Z velké části k odlivu turistů ale podle všeho přispěla svými prohlášeními o největší ekologické havárii v dějinách Spojených států samotná vláda. Americká média se proto začínají ptát, zda její tvrzení nebyla přehnaná.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme