Z rafinerie v Litvínově unikl čpavek

Na hodinu musel být ráno uzavřený hlavní tah mezi Mostem a Litvínovem přes Záluží na Mostecku. Uvnitř průmyslového areálu, kde sídlí i společnost Unipetrol RPA, uniklo větší množství čpavku. Hasičům se ho ale podařilo udržet pod kontrolou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči

Hasiči | Foto: Tomáš Adamec

Na místě zasahovali jak mostečtí hasiči, tak i hasiči společnosti. Unikající čpavek udrželi vodní clonou mezi cisternami, nebezpečná chemikálie se tak nedostala dále do areálu ani mimo něj.

Příčinu havárie nyní vyšetřuje speciální komise. Podle předběžných informací jí způsobil pracovník externí firmy, která pro Unipetrol RPA zajišťuje údržbu, při manipulaci s potrubím. Nikdo nebyl naštěstí zraněný.

Doprava se odkláněla po objízdných trasách, úplně zastavený byl provoz tramvají mezi oběma městy. V současné době už žádné nebezpečí nehrozí a silnice je opět průjezdná.

Podobné havárie jsou v litvínovské rafinerii poměrně časté. Vloni v srpnu explodovaly benzínové výpary v jednom ze zásobníků a zranily čtyři muže. V říjnu zahynul jeden zaměstnanec externí firmy, kterého při čištění zásobníku zasypalo uhlí.

Igor Maňour, Eva Holá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme