Armáda dál pomáhá s odstraňováním následků povodní

I po víkendu zůstává nasazeno v Libereckém a Ústeckém kraji na 786 vojáků s 233 kusy techniky, kteří pomáhají spolu s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému místním obyvatelům s odstraňováním následků nedávných ničivých povodní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

armáda pomáhá při odstraňování povodňových škod

armáda pomáhá při odstraňování povodňových škod | Foto: Armáda ČR

V pondělí působili vojáci v obcích Mníšek, Nová Ves, Hejnice, Hrádek nad Nisou, Frýdlant, Chotyně, Bílý Kostel, Višňová, Heřmanice, Raspenava, Chrastava, Dolní Vítkov, Kytlice, Svor, Rousínov, Hřensko a jejich okolí.

K hlavním pondělním úkolům, kromě průběžně poskytované pomoci patřilo zejména čištění koryta a zpevňování břehů řeky Jiřice a jejích přítoků, nasazení vojenské techniky při zprůjezdňování povodní poškozených komunikací v Dolním Vítkově a zahájení výstavby mostů v obci Kytlice.

Zítra pak například začnou vojáci ze 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany se speciální technikou pomáhat obyvatelům v Raspenavě s desinfekcí povodněmi zasažených domů. Vojáci 15. ženijní brigády pak začnou se stavbou mostního provizoria v Hřensku.


Milan Kopp, Armáda ČR Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme