Vnitro propouštět nebude, odbory ale nesouhlasí se snížením mezd

Ani letos, ani v příštím roce se u policie ani mezi hasiči nebude propouštět. Odborářům to slíbil ministr vnitra Radek John. Vyřeší to podle něj převedení příslušníků cizinecké policie a prezidia na místa uvolněná odchody do civilu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR. Ilustrační foto

Policie ČR. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Šéf rezortu nebude také zasahovat do služebního zákona, aby bezpečnostní složky nepřišly o své výsluhové nároky. Kamenem úrazu jsou ale dál platy, které se mají v tarifní složce snížit o 10 procent. S tím se odbory nehodlají nesmířit.

„Máme shodný názor všechny odborové svazy zastupující státní zaměstnance, to znamená, že s tímto snížením nesouhlasíme a budeme nadále podnikat kroky proti tomuto opatření společně s ostatními odborovými svazy. Budeme jednak jednat o této otázce a protože čas kvačí, tak budeme připravovat i veřejné vystoupení. Náš tlak bude směřovat na ministerstvo financí a na vládu,“ řekl předák policejních odborů Milan Štěpánek.

Stejný postoj má i předseda odborového svazu hasičů Zdeněk Oberreitr: „My se teď musíme sejít jako orgán odborového svazu hasičů, projednat to s nezávislým odborovým svazem policie a s předsedkyní Vondrovou a pak budeme vědět více.“

Jana Zemanová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme