Kočovníci ve francouzském Bordeaux odmítli návrhy radnice

Už druhý den měli ve francouzském Bordeaux problém se stovkami kočovníků. Ti nechtějí pro sebe a 280 aut s přívěsy prostor, který jim vyhradila radnice. Ani jednání se starostou situaci nevyřešilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Romové

Romové

Alain Juppé nabídl kočovníkům dvě prostranství. Ani jedno jim ale nevyhovovalo. Požadují aspoň pětitikilometrový travnatý pozemek s tím, že vodu a elektřinu by si hradili.

Bývalý francouzský premiér a kritik dnešní vládní politiky vůči menšinám se marně pokoušel kočovníky přesvědčit, že město v souladu se zákonem dělá maximum. Právní zástupce kočujících rodin chce celou situaci řešit ve středu před úředním tribunálem.

Kolona s přívěsy už na několik hodin zablokovala Akvitánský most a druhý den provizorně táboří na parkovišti u tamního výstaviště.

Jan Pokorný, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme