Policie chce obžalovat starostu Náchoda kvůli prodeji pivovaru

Protikorupční policie navrhuje obžalovat starostu Náchoda Oldřicha Čtvrtečku kvůli podvodu při prodeji městského pivovaru. Podle policie město neprodalo pivovar nejlepší nabídce a radnice tak přišla o 35 milionů korun. Obviněný starosta Oldřich Čtvrtečka trvá na tom, že se ničeho nedopustil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na zámek v Náchodě

Pohled na zámek v Náchodě | Foto: Licence Public Domain, volné dílo, Martin Langer

„Starosta pivovar neprodával, prodávalo ho zastupitelstvo. Zastupitelstvo rozhodlo na základě obou předložených smluv o odkupu za 150 milionů, což byla nejvyšší cena, která byla nabídnuta. A tato cena byla ještě experty označena za nadstandardní,“ hájí se starosta.

Město prodalo pivovar loni v březnu liberecké finanční skupině LIF, která vlastní i pivovary ve Svijanech a v Malém Rohozci. Společnost PMS Přerov, pod kterou spadá například pivovar Holba, ale nabídl 185 milionů. Podle starosty Oldřicha Čtvrtečky by však město dostalo při akceptování podmínek Holby za pivovar jen 136 milionů korun.

Ota Nehasil, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme