Město České Budějovice chce pomoci půlmilionovým darem severním Čechám

Českobudějovický primátor Miroslav Tetter svolal na dnešní odpoledne mimořádné jednání zastupitelstva s jediným bodem programu: odsouhlasením půlmilionové finanční pomoci pro povodněmi postižený sever Čech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České Budějovice - náměstí

České Budějovice - náměstí | Foto: Agentura CzechTourism

Tetter doufá, že se sejde dostatečný počet zastupitelů, aby bylo shromáždění usnášeníschopné. Pokud zastupitelstvo dar odhlasuje, primátor se spojí se starostou některé z nejvíc postižených obcí.

„Byl bych raději, kdyby to byla nějaká malá obec, protože ti se hůře vyrovnávají s rozpočtem a škody mají za desítky milionů. Pro ty je půlmilion větší přínos než pro nějaké větší město,“ vysvětluje Tetter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivan Mls o finančním daru Českých Budějovic pro severní Čechy

Jihočeši mohou na severu pomáhat díky tomu, že jejich regionu se tentokrát ničivé povodně vyhnuly. Ve Veselí nad Lužnicí, kde byla kvůli velké vodě situace také dramatická, už hladiny Lužnice a Nežárky klesly.

Díky tomu, že rybník Rožmberk pozdržel a rozmělnil povodňovou vlnu, má město škody „jen“ v areálu tělovýchovné jednoty.

Další jihočeská města organizují pro postižený sever sbírky materiální pomoci zahrnující oděvy, čisticí prostředk nebo nádobí.

Ivan Mls, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme