Čína prohrává boj s kouřením

Podle čínského Centra pro kontrolu nemocí je v nejlidnatější zemi světa stále na 301 milionů kuřáků, dosavadní opatření na snížení tohoto počtu se tak minula účinkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zapálená cigareta

Zapálená cigareta | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podle zveřejněných výsledků průzkumu veřejného mínění také jen čtvrtina Číňanů věří, že kouření zvyšuje riziko výskytu rakoviny a dalších onemocnění:

Za posledních osm let se počet kuřáků starších 15 let snížil jen minimálně, uvádí zpráva čínského Centra pro kontrolu nemocí. Podle průzkumu veřejného mínění si také přes 72 % lidí stěžuje na ohrožování jejich zdravotního stavu kvůli tomu, že musí dýchat kouř z cigaret.

Od ledna příštího roku přitom má v zemi začít platit zákaz kouření ve veřejných budovách a v prostředcích městské hromadné dopravy.

Komunističtí šéfové některých provinciích ale s podobnými opatřeními nesouhlasí a namítají, že prodej tabákových výrobků je významným zdrojem příjmů.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme