V Praze začíná třídenní multimediální festival Invaze

Nové zážitkové umění představí v Praze třídenní festival Invaze. Akci bude provázet přehlídka videoartu nebo interaktivních instalací. Cílem festivalu je přenést temnou minulost osudového data 21. srpna v oslavu svobody, v invazi umění do života. Pořadatelé tím chtějí upozornit na otázky spojené se svobodou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Streetart (ilustr. obr.)

Streetart (ilustr. obr.)

Umění na festivalu je prezentované jako zážitkové říká spoluorganizátor festivalu Petr Hájek. „Můžete vidět hlavně streetartové a graffiti výstavy. Součástí festivalu je také celá řada hudebních produkcí, ta hlavní se uskuteční v sobotu v galerii Trafačka,“ řekl Hájek.

Diváci mohou navštívit umělecké ateliery, koncerty a multimediální kompozice, projekce nebo se osobně setkat s umělci všeho druhu. Například sprejerská legenda Michal Škapa účastníky seznámí s historií českého i světového streetartu. V průběhu workshopu tak vznikne kolektivní obraz.

Název i načasování festivalu si pořadatelé vybrali schválně kvůli srpnovým událostem z roku 1968.

„Sloužilo to jako jakási inspirace, na začátku našich úvah byla snaha nějakým způsobem přetavit to temné datum naší historie do něčeho pozitivního. Proto jsme přišli s nápadem udělat festival, který by byl invazí umění. Ta historická událost zůstává nevyřčena, je jenom někde v podtextu,“ vysvětlil Petr Hájek.

Igor Maňour, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme