Špotáková vyhrála Diamantovou ligu a pak vyměnila trenéra

Atletická Diamantová liga zná polovinu ze svých premiérových šampionů. Po čtvrtečním prvním finále vystoupalo na piedestal pro celkové vítěze jednotlivých disciplín 16 atletů. Nechyběla mezi nimi ani oštěpařka Barbora Špotáková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková se loučí s trenérem Rudolfem Černým

Barbora Špotáková se loučí s trenérem Rudolfem Černým | Zdroj: ČTK

Před sezónou přijala česká atletka funkci ambasadorky nově vzniklého seriálu Diamantové ligy. Na jedné straně to pro ni znamenalo propagaci po celé planetě, na straně druhé obrovskou zátěž, když se účastnila všech závodů Dimanatové ligy.

Světová rekordmanka se ale zhostila svého úkolu na výbornou. Ani jednou nezůstala, i přes bolesti v lokti, mimo stupně vítězů a dal tak základ svému celkovému triumfu.

„Když jsem byla zraněná, tak to bylo těžší, ale dopolední chvíle jsem tomu alespoň trochu věřila. Strašně noc si toho vážím. Je to ocenění za to, že člověk je celou sezónu stabilní. Je spousta závodnic, které se připraví na pár závodů, kde tedy hodí daleko, ale je těžké každý závod přesvědčovat o těch výkonech a za to ta trofej je a proto je tam vážená,“ říká Barbora Špotáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Špotáková vyhrála Diamantovou ligu a pak vyměnila trenéra

Více než Barcelona

Ta dokonce triumf v Diamantové lize staví nad bronzovou medaili z evropského šampionátu v Barceloně.

„Myslím si že jo. Je to přeci jenom celosvětová konkurence. Pak vidíte ty stupně vítězů, kolik tam bylo Evropanů, myslím, že moc ne. Je to opravdu ……je to víc,“ trvá si na svém česká oštěpařky a to i přes to, že si uvědomuje, jak moc těžké bylo získat v Barceloně cenný kov.

Nakonec byla to její pátá medaile z posledních pěti významných soutěží, kterých se zúčastnila . U všech byl jako její trenér Rudolf Černý. U toho dalšího už ale nebude. Po jedenáctileté spolupráci se Barbora Špotáková se svým koučem rozešla.

„Není to rozhodnutá ze dne na den. Přemýšlela jsem o tom už dlouho a dá se říct, že letos ten čas dozrál.“

Černého střídá Železný

Rudolf Černý se o svém konci spolupráce se Špotákovou dozvěděl teprve ve čtvrtek. Své nyní už bývalé svěřenkyni přinesl o den později kytici tvořenou jedenácti žlutými růžemi.

„Dosáhlo se nejvíc, co se mohlo dosáhnout. Letos to šlo trošku dolu a Bára vidí další impulsy jak se dostat dál. Ona je hodně akční, to že vydržela někde 11 let je pro ni strašné dílo,“ říká Rudolf Černý.

Barbora Špotáková nyní spojí cesty s další oštěpařskou veličinou. Světovou rekordmanku a olympijskou vítězku nyní povede světový rekordman a trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme