Francie pokračuje v odsunu Romů

Paříž dnes posílá další desítky Romů zpět do Rumunska, do konce měsíce by mělo opustitFrancii na osm set padesát Romů. Francouzské úřady zdůrazňují, žeRomové odjíždějí z Francie dobrovolně a po vyplacení finančnínáhrady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francie posílá rumunské Romy domů

Francie posílá rumunské Romy domů | Zdroj: ČTK

Právě výše finančního odškodnění vyvolává u mnohaFrancouzů negativní reakce. Francouzská vláda vyplácí Romům ze zrušených tábořišť nejentři sta eur na hlavu, ale zároveň pomáhá těm, kteří vRumunsku hodlají založit nějakou firmu pomocí ve výši tři apůl tisíce eur, což Francouzi nesou se značnou nelibostí.


Deník Le Monde přinesl navíc informace, podle nichž se řadaRomů poté, co obdrží tuto finanční pomoc stejně do Francie vrací.

Ministr vnitra Bruce Hortefeux upřesnil, že dosud bylo zlikvidováno osmasedmdesát nelegálních tábořišť, zatři měsíce by jich mělo být na tři sta. Napětí, které mezi Francií a Rumunskem po silně medializovaném odsunu Romů panuje, by měla zmírnit návštěva několika rumunským ministrův Paříží v závěru příštího týdne.

Milan Kopp, Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme