Spolupráce při obnově Frýdlantska má ušetřit až 850 milionů

Nedávná blesková povodeň napáchala na Frýdlantsku škody za více než pět a půl miliardy korun. Obce je teď začínají pomalu odstraňovat. Projekt s názvem Mosty Frýdlantsko má zajistit, aby se při likvidaci škod postupovalo hospodárně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škody po povodni ve Frýdlantu

Škody po povodni ve Frýdlantu | Foto: Jan Zejda

Projekt také počítá s tím, že opravy se spojí s už dříve plánovanými novými projekty. Podle hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera by se tak mělo ušetřit nejméně 850 milionů korun. Celý projekt je postaven na spolupráci jednotlivých složek, které budou na obnově pracovat.

„Pod frýdlantským zámkem je veliká nádrž, tam zmizela silnice a kus břehu. Břeh spravuje Povodí Labe, takže když břeh opraví povodí Labe, ušetří správa kraje při výstavbě silnice. Při výstavbě silnice tam můžeme uložit plyn, kanalizaci a vodovod. Pokud to každý budeme dělat sám, vyjde to zhruba o 40 procent dráž, než když to budeme dělat pohromadě,“ vysvětluje podstatu projektu starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Helena Berková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme